Očima dětí: Neobyčejná tiskovka v Křeseticích

„Jako malá chtěla paní hejtmanka být řidičkou kamionu,“ informace, která žáky z malotřídky ve středočeských Křeseticích zaujala nejvíc. Napsali to ve svých tiskových zprávách. 

„Hejtmanka prozradila, že má ráda maliny, borůvky a ostružiny,“ zmiňuje třeba jedenáctiletá Alice, na kterou udělalo velký dojem i to, že hejtmanka po skončení akce dala několika dětem i svou vizitku s telefonním číslem: „Hlavně holky, nevolejte mi každou minutu,“ řekla holkám podle Aliciny zprávy hejtmanka Pecková.

Jaké je to být novinářem si děti z Křesetic vyzkoušely díky Eduzměně. Nejdřív absolvovaly workshop s profesionálním novinářem a pak cvičný rozhovor s bývalou starostkou Křesetic Marií Jirků. Po něm je už čekala trochu netradiční tisková konference právě s hejtmankou Středočeského kraje Petrou Peckovou. Nejdřív se mohly ptát na cokoliv, co je zajímá, pak se ale role obrátily a otázky naopak kladla hejtmanka. Páťáci pak dostali šanci o události sepsat tiskovou zprávu.

„Přijela spousta novinářů. Takový nával Základní škola Křesetice a její tělocvična zažily poprvé 14. 5. 2021 – tedy v den, kdy se uskutečnila tisková konference s paní hejtmankou Peckovou,“ píše ve své tiskové zprávě Berta.

A takto událost viděl jedenáctiletý Matěj:

„Jaký máte názor na rychlodráhu Praha-Brno?“ zeptal se devítiletý Tonda Hanousek. ,,No moc s tím neudělám, ale samozřejmě to škodí přírodě,“ odpověděla hejtmanka Pecková na dotaz Tondy.

Reportáž z tiskové konference (včetně videa) najdete tady.

V Křeseticích padaly odvážné otázky, děti se proměnily v novináře

Související článek

V Křeseticích padaly odvážné otázky, děti se proměnily v novináře

Tyto webové stránky ukládají v souladu se zákony na vaše zařízení soubory, obecně nazývané cookies. Odsouhlaste prosím nastavení cookies souborů pro použití webu. Více informací zde.